På turné med Eugenio m.flere

I studio

Torrombo og Isidro fuld koncentreret

Eugenio modtager  CD 'en i September 2021

Med Ramon da vi var unge..

Duo Flamenco med  Cathrine Vigh

Min søn Marco

    

Projektet begyndte omkring 2014 hvor jeg hvade komponeret nogle sang som jeg ønskede at optage . På det tidspunkt var jeg begyndt at arbejde  med Eugenio Iglesias, en guitarist fra Sevilla som har akkompagneret mange legendariske artister som Chiquetete og La Familia Montoya . Vi faldt med det samme i hakke. Måske fordi Eugenio hører til den slags musikker som hviler så meget i deres talent, at de har overskud til at få andre til at føle sig godt tilpas. Det var behageligt og let at spille sammen med ham, og vi grinede meget. Jeg spurgte ham  straks om han vil være med på CD'en, og det svarede han ja uden tøven.


    I december 2014, lejede jeg en studio på Møn, i forlængelse på en mindre turné. Danseren Torombo, også på tur med os,  havde accepteret at være palmeros på pladen, perkusionisten Isidro Suarez, som jeg kendte fra nogle år tilbage fløj fra Sevilla for at være med. Min ven, guitaristen Ramon Maronier rejste fra Finland for at være lydtekniker-producer.


   Vi ankom en mørk fredag aften, købt mad og indrettede os i det hus der hører til studioen. Min ambition var at optage live i studio. Det kræver at der er en vis afstand mellem os for at få isoleret hver lydkilde To ting blev hurtig  klare efter de første take: lydsisolation var nærmest umuligt, og de fleste nummer krævede meget mere øvning for at side i skabet. Vi brugte energi på flere forsøg uden succes. Jeg, som i forvejen var træt efter vores turné, og skulle stå for alt det praktiske, begyndte at stresse, og det gik udover stemme og sind.  Om søndag besluttede vi os til at optage samlet omkring et bord, Torombo  med bare fødder og "nudillos sobre madera". Jeg nøjede med at mime sangerne for at hjælpe dem til at huske struktur. Søndag aften gik jeg "tidligt" i seng med en følelse af at det vil lykkes. Kl.01.30 befandt jeg mig på Nykøbing Falster skadestuen med Ramon som havde skåret sig kræftigt mens han lavede noget sent aftensmad. Det skar lidt også noget af min optimism... Om mandag kom bassisten Yasser Pino forbi og det lykkedes os at optage live de to nummer som han skulle spille til. Beundringsværdi at han kunne hurtigt omstille sig og få det til at fungere med disse flamenco monstrer!!


  Vi formåede at få 8 sang i kassen mellem mandag og onsdag. Torsdag morgen kørte jeg dem tilbage til lufthavn hvor vi delt en sidste tortilla som Torombo havde tilberedt.


  Jeg kom hjem træt og lidt skuffet over min egen indsat. Ramon tog alle optagelse med til Finland for at ordne dem: der var mange mange takes.

I begyndelse af februar 2015 sendte han mig nogle premix af musikken. Hans vurdering var ikke særlig optimistisk. Sang fravær under optagelserne gjorde at musikken fyldte for meget. Det vil blive svært at synge til mente han. Han havde ret. Jeg kæmpede i flere år for at finde en måde at synge til musikken. Jeg anslår at have sunget hver sang omkring 1000 gange... fra 2015 til 2021. 


  I september 2015 lejede jeg igen studio på Møn, kun med Eugenio og Ramon, denne gang for at tilføje tre sang som vi ikke havde fået i kassen : Taranto, Solea de Invierno og "En una Iglesia". Jeg kasserede disse optagelser fordi jeg ikke kunne lide min måde at synge på. I min bestræbelse til at synge flamenco og imponere Eugenio, glemte jeg det væsentligste : at synge som Thierry. Jeg endte med at akkompagnere mig selv som jeg gør i min Duo Flamenco .


  Mixet blev også mere vanskelig end forventet. Der var stadigvæk for meget læk i hver take, og min søn Marco valgte at lave forskellige mix for hver sang, hvilket kan forvirre lytteren i starten. Men jeg stoler på hans valg, på længere sigt.


   Efter at have brugt oceaner af tid og penge på det, er jeg ret stolt at præsentere min  " Gotitas Ínfimas".